Dosežki na tekmovanjih

 

TEKMOVANJE IZ KEMIJE ZA PREGLOVO PRIZNANJE

Tomaž Režek iz 8. razreda je sodeloval na državnem tekmovanju iz kemije in osvojil srebrno Preglovo priznanje.

 

 

TEKMOVANJE IZ FIZIKE ZA STEFANOVO PRIZNANJE

Učenca Gal Ivanuš (8. razred) in Tian Vrtnik (9. b) sta na državnem tekmovanju iz fizike osvojila srebrno Stefanovo priznanje.

 

 

TEKMOVANJE IZ MATEMATIKE ZA VEGOVO PRIZNANJE

Na državno tekmovanje iz matematike, ki je potekalo v soboto, 15. aprila 2021, sta se  uvrstila učenca Amadej Volasko iz 7. razreda in Tomaž Režek iz 8. razreda. Oba sta na tekmovanju osvojila srebrno Vegovo priznanje.

 

 

TEKMOVANJE IZ ANGLEŠČINE

V letošnjem šolskem letu sta bili ponovno izvedeni tekmovanji v znanju iz angleščine v 8. in 9. razredu, vendar v nekoliko okrnjeni obliki. Zaradi epidemioloških razmer sta bili tokrat dvostopenjski, saj tekmovanja na območni ravni letos ni bilo, kar pomeni, da je bila uvrstitev na državno tekmovanje še toliko težja. Prav tako je tekmovanje v 8. razredu potekalo v celoti preko spleta, kar je za tekmovalce in organizatorje pomenilo še dodaten izziv. Vsa tekmovanja so se odvijala na šoli.

Šolsko tekmovanje v znanju iz angleščine v 8. razredu je potekalo 8.3., udeležilo pa se ga je sedem tekmovalcev. Najuspešnejši med njimi je bil Liam Berlet, ki je prejel bronasto priznanje ter se uvrstil na državno tekmovanje, ki je bilo 19.4. Tudi na tej stopnji se je odlično odrezal in je, temu primerno, osvojil tudi najvišje, zlato priznanje.

Tekmovanje na šolski ravni v 9. razredu je bilo izvedeno 29.3., tekmovali pa so trije učenci. Tudi v 9. razredu smo zabeležili uspeh; Tian Vrtnik je dosegel visoko število točk in s tem bronasto priznanje, kar pa zaradi letošnjega izredno visokega kriterija v 9. razredu kljub temu ni povsem zadostovalo za uvrstitev na državno raven tekmovanja.

Iskrene čestitke obema prejemnikoma priznanj, pa tudi vsem ostalim sodelujočim za pripravljenost in voljo!

 

 

TEKMOVANJE IZ SLOVENŠČINE ZA CANKARJEVO PRIZNANJE

Osrednja tema letošnjega Cankarjevega tekmovanja je bila Slovenija, vse najboljše. Šolsko tekmovanje je potekalo v aprilu in dobitniki bronastega priznanja so:

4.a: Lea Artič, Zara Mikolič

4.b: Urška Bele, Tia Vodušek

5.a: Jan Gobec, Lan Antolič

5.b: Zara Korez

6.a: Marija Fric

7.r.: Gaja Prevolšek

8.r.: Oliver Tepeš

9.a: Nika Berghaus

Oliver Tepeš in Nika Berghaus se bosta 22. maja udeležila tudi državnega tekmovanja.

Čestitamo.

 

 

EKOKVIZ

S projektom Ekokviz za osnovne šole želimo učencem predstaviti drugačen pogled na spreminjanje okolja, predstaviti možne vzroke in spodbuditi učence k zanimanju za okolje in k sodelovanju pri reševanju okoljskih problemov. Letošnji dobitniki priznanj so se podučili iz vsebine OGLJIČNI ODTIS / KROŽNO GOSPODARSTVO.

Bronasto priznanje iz tekmovanja na državnem nivoju prejmejo sedmošolci, in sicer: Gaja Prevolšek, Jana Podhraški in Kevin Zakelšek.

 

 

TEKMOVANJE IZ BIOLOGIJE ZA PROTEUSOVO PRIZNANJE

Tema letošnjega tekmovanja so bile GLIVE.

Bronasto Proteusovo priznanje prejmejo osmošolci, in sicer: Liam Berlet, Lija Korez in Žiga Kampoš.

Liam Berlet pa se je udeležil tudi državnega tekmovanje in osvojil srebrno Proteusovo priznanje.

 

 

 

 

 

Dostopnost