Letos smo tretjo nedeljo v maju izvedli 18. »Prijateljsko kolesarjenje po dolini Sotle – Prijateljski biciklizam dolinom Sutle« v organizaciji Športnega društva OŠ Rogatec in OŠ Viktorja Kovačiča Huma na Sutli.

S prireditvijo smo pričeli leta 2004 in s tem proslavili vstop Slovenije v EU. Letos je bila spet velika prelomnica, saj je po več kot tridesetih letih državna meja z republiko Hrvaško odprta. 

Kljub dolgemu deževnemu obdobju, nas je ta dan spremljalo sonce.

Na parkirišču pri železniški postaji so se najprej na poligonu preizkusili naši najmlajši kolesarji in za prevoženo progo prejeli medalje.

Športna prireditev je bila tudi kulturno obarvana. S pesmijo so nastopili učenci obeh šol, zaplesale pa so nam tudi Humske mažoretke.

Po kulturnem programu je bilo žrebanje nagrad naših sponzorjev. Glavna nagrada je bilo kolo.

Tako kot vsa leta, so bile pripravljene tri kolesarske proge različnih težavnostnih stopenj in dolžin. Zadnja, najdaljša proga je bila, zaradi poškodb vozišča po obilnem deževju, spremenjena.

Letos so imeli kolesarji na voljo poleg standardnega zemljevida prog označene le-te tudi na Google zemljevidu.

V spremstvu vozil so na progo zapeljali najprej kolesarji na dolgo progo, sledili so kolesarji srednje in nazadnje kolesarji kratke proge. Na progah so jih usmerjali člani ZŠAM Rogaška Slatina, gasilci PGD Rogatec, Dobovec in Donačka Gora ter gasilci DVD Prišlin. V spremstvu je bilo tudi vozilo prve pomoči.

Vsi kolesarji so uspešno zaključili progo. Ob zaključku so prejeli zlato medaljo in se družili ob golažu.

Vsem sodelujočim pri organizaciji, nastopajočim in udeležencem kolesarjenja se zahvaljujemo. Vabljeni tudi naslednje leto.

Dostopnost