Spoštovani starši,

Vlada RS je na seji 18.2.2022 sprejela odločitev o ukinitvi napotitev v karanteno ob visoko rizičnih kontaktih ( VRK) in tudi ob prehodu meje. NIJZ je tako, od sobote 19.2.2022, prešel na nov sistem obravnave COVID-19, in sicer brez iskanja kontaktov in napotovanja v karanteno. Osebam, ki so bile v karanteno napotene do vključno 18.2.2022, se karantena ne prekine in velja do izteka, ne glede na spremembo Odloka. Informacije v zvezi z ukinitvijo karanten so dostopne tudi na spletni strani NIJZ:https://www.nijz.si/sl/ukinitev-karanten-ob-stiku-z-okuzeno-osebo-s-covidom-19

S področja vzgoje in izobraževanja so poglavitne tudi naslednje novosti, in sicer se od ponedeljka, 21.2.2022:

  • Za vstop v šolo in vrtec se opušča ugotavljanje izpolnjevanja pogoja PCT
  • Ukinja se obvezno samotestiranje učencev v šoli

V veljavi še vedno ostajajo nekateri ukrepi, ki so potrebni za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, in sicer:

redno umivanje in razkuževnaje rok, vzdrževanje razdalje vsaj 1,5,m in tudi uporaba zaščitnih mask.

 

Še nadaljnje ni obvezna uporaba zaščitne maske za · otroke, do dopolnjenega 6. leta starosti, · vzgojitelje predšolskih otrok in vzgojitelje predšolskih otrok – pomočnike vzgojitelja pri opravljanju neposrednega dela z otroki, · nastopajoče na javnih kulturnih prireditvah in na njihovih vajah, · osebe, ki izvajajo športno vadbo, · osebe s posebnimi potrebami, ki jim je uporaba zaščitne maske iz objektivnih razlogov onemogočena, · učence in dijake pri pouku športne vzgoje in pouku športa, · učence glasbene šole pri pouku pihal, trobil, petja, plesne pripravnice, sodobnega plesa in baleta, ter dijake pri pouku plesa, petja in inštrumenta, · za tolmače za slovenski znakovni jezik pri komunikaciji z gluhimi in naglušnimi osebami Pri neposredni komunikaciji z gluhimi, gluhoslepimi in naglušnimi osebami.

V pozitivnem upanju na prehod v normalno vzgojno- izobraževalno delo in življenje vseh nas, vas prav lepo pozdravljam.

 

                                                                                                     Alenka Virant

                                                                                                     ravnateljica VIZ OŠ Rogatec

 

OBVESTILO ZA STARŠE

Dostopnost