V letošnjem šolskem letu sta bili ponovno izvedeni tekmovanji v znanju iz angleščine v 8. in 9. razredu, vendar v nekoliko okrnjeni obliki. Zaradi epidemioloških razmer sta bili tokrat dvostopenjski, saj tekmovanja na območni ravni letos ni bilo, kar pomeni, da je bila uvrstitev na državno tekmovanje še toliko težja. Prav tako je tekmovanje v 8. razredu potekalo v celoti preko spleta, kar je za tekmovalce in organizatorje pomenilo še dodaten izziv. Vsa tekmovanja so se odvijala na šoli.

Šolsko tekmovanje v znanju iz angleščine v 8. razredu je potekalo 8. 3. 2021, udeležilo pa se ga je sedem tekmovalcev. Najuspešnejši med njimi je bil Liam Berlet, ki je prejel bronasto priznanje ter se uvrstil na državno tekmovanje, ki je bilo 19. 4. 2021. Tudi na tej stopnji se je odlično odrezal in je, temu primerno, osvojil tudi najvišje, zlato priznanje. 

Tekmovanje na šolski ravni v 9. razredu je bilo izvedeno 29. 3. 2021, tekmovali pa so trije učenci. Tudi v 9. razredu smo zabeležili uspeh. Učenec Tian Vrtnik je dosegel visoko število točk in s tem bronasto priznanje, kar pa zaradi letošnjega izredno visokega kriterija v 9. razredu kljub temu ni povsem zadostovalo za uvrstitev na državno raven tekmovanja.

Iskrene čestitke obema prejemnikoma priznanj, pa tudi vsem ostalim sodelujočim za pripravljenost in voljo!

Mentorica Kornelija Jagodič

Dostopnost