V četrtek, 28. 5. 2020, so imeli učenci od 4. do 8. razreda naravoslovni dan na daljavo.

6. razred – Travnik
Vabljeni k ogledu utrinkov iz travnika.

 

7. razred – Hišni poskusi
Sedmošolci so na naravoslovnem dnevu virtualno obiskali Prirodoslovni muzej Slovenije in Hišo eksperimentov v Ljubljani. V Prirodoslovnem muzeju so si ogledali repliko okostja mamuta. Okostje je bilo najdeno ob Nevljici v vznožju Kamniških Alp. Ker je Hiša eksperimentov trenutno zaprta, so za radovedne naravoslovce pripravili veliko idej za domače eksperimentiranje. Tako so sedmošolci doma naredili nekaj hišnih poskusov. Dela so se lotili zavzeto, natančno in poskusi so jim dobro uspeli. Napisali so, da jim je bilo eksperimentiranje všeč. Poleg tega, da so se ob poskusih nekaj novega naučili,  so se ob tem tudi zabavali.
Oglejte si utrinke domačega dela.

 

8. razred – Kajenje, alkoholizem in droge
Učenci 8. razreda so si ogledali film Košarkarjev dnevnik.


Vtisi učencev, ki so si ogledali film:
“Droge in alkohol uničujeta življenje. Film mi je bil všeč.”
“Jaz se nikoli ne bi drogirala, pila alkohol, niti najmanj pa še kadila. Ti štirje fanti bi se mogli zavedati kaj povzroča kajenje, alkohol ter droge. Ta film bi si moral vsak ogledati, saj je zelo poučen.”
“Bili so čudni prizori. Film pa je zelo dober, saj nazorno prikaže kaj se zgodi, če nimaš denarja za droge in kako je, če tvoji življenjski cilji izpuhtijo.”
“V film se zelo vživiš, saj prikazuje nekaj, kar se dandanes resnično dogaja.”
“Film mi je od začetka bil zanimiv. Potem, ko pa sem videl, kaj se začenja dogajati s človekom, ki jemlje droge, je bil pa kar malo srhljiv. Malo je tudi žalosten na trenutke. Je bil v redu, ampak mi ni bil najbolj všeč.”
“Film je na meni pustil kar velik vtis. Iz filma sem spoznala, da droge niso vredne tvojega življenja in da moraš ceniti kar imaš. Je pa tudi precej žalosten film, zato sem vmes potočila tudi kakšno malo solzo.”
“Moje mnenje o filmu ni prav dobro. Film ni bil zanimiv, prej srhljiv. In mislim, da to, kar je prikazano v filmu, nihče ne bi smel delat.”
“Moje mnenje je, da je težko nehati z drogami in da te droge popolnoma spremenijo, zato je bolje, da nikoli ne začneš. Film je bil poučen in zanimiv.”

 

Dostopnost