Spoštovani starši,

za nami je prvi teden izobraževanja na daljavo in glede na to, da smo vsi skupaj prisiljeni živeti drugače, se nekako čutim dolžna, da vam spregovorim nekaj besed. Rada bi vam sporočila, da sem ponosna na vaše otroke, na vas in tudi na vse moje sodelavce. Vsi skupaj ste me pozitivno presenetili, saj ste izkazali veliko angažiranost v smislu sodelovanja in podajanja povratnih informacij v procesu učenja na daljavo. Ohranjanje učne kondicije in  kontinuirano delo šolskih aktivnosti je zelo pomembno, saj učenci v tej neusmiljeni biološki vojni ohranjajo vsakodnevni stik s svojimi učitelji. S tem občutijo povezanost in sprejetost. Prepričana sem, da jim bo ta, drugačna oblika odgovornosti do dela prinesla nove življenjske izkušnje in oblikovala nove izzive.

Nova družinska situacija pomeni tudi biti več časa z bližnjimi, kar terja več potrpljenja in prilagajanja, predvsem pa več komunikacije. Zdaj, spoštovani starši, imate več časa in prilike, da razmislite, kaj je zares pomembno in zares šteje. Ohranite pozitivno energijo, pomirite sebe in s tem boste pomirjajoče delovali tudi na svoje otroke. Potrebno jim je pomagati, da bodo z razumevanjem sprejeli, za njih trenutno, zelo stresno situacijo.

Če je le mogoče ostanite doma, da bomo vsi skupaj lahko čimprej varno hodili okoli. Prekinite fizične stike z drugimi in ohranjajte medsebojno povezanost in skrb za druge. Najbolj pomembno pa je, da obdržite stik s sabo.

Na veliko stvari res nimamo vpliva, vplivajmo pa na tiste, na katere lahko. Verjamem, da bomo skupaj premagali preizkušnjo in se vrnili nazaj še bolj močni, še bolj povezani.

Ostanite zdravi.

S spoštovanjem

Alenka Virant

 ravnateljica

Dostopnost