V ponedeljek, 9. 12. 2019, so učenci nižjih razredov s prireditvijo »Pod objem gora« otvorili celotedensko dogajanje v sklopu mednarodnega festivala »Brati gore«. Festival spodbuja praznovanje kulture raznolikost ter povezuje ljudi, ki imajo radi knjige in gore. Praznovanje alpske kulturne dediščine na mednarodnem nivoju sicer že peto leto poteka v sklopu mednarodnega dneva gora, in sicer 11. decembra.

Učenci VIZ OŠ Rogatec so ob tej priložnosti med sebe povabili domačina Igorja Kučiša, ki jim je z besedo in sliko predstavil svoj vzpon na Elbrus, ki leži v Rusiji na zahodnem delu gorovja Kavkaz ob meji z Gruzijo na severno Iranski planoti in je s 5.642 m najvišja gora v Evropi. Lidija Zalezina, nekdanja knjižničarka na naši šoli, pa je učencem povedala pravljico o škratu. Prireditev je z besedo zaokrožila učenka in planinka Lucija Fric, s pesmijo pa otroški pevski zbor.

Učenci od 1.–5. razreda so pod mentorstvom učiteljic podaljšanega bivanja pripravili likovno razstavo na šolskih panojih ter si ogledali razstavo literarnih del na temo gora v šolski čitalnici. Ves teden so v šolski čitalnici pod mentorstvom učiteljice Ines Zalezina, ki je med drugim tudi mentorica Planinskega krožka na šoli, izdelovali knjižna kazala – markacije.

Nekaj utrinkov s festivala si lahko ogledate s klikom na fotogalerijo.

Dostopnost