Sedmošolci so v šolskem letu 2018/2019 izjemno uživali pri sodelovanju v projektu Rastem s knjigo, saj jih je avtobus popeljal v vode, v katerih se radi preizkušajo, a premalokrat dobijo priložnost zanje.

knjiga-srce

Učenci so v začetku šolskega leta pod vodstvom svoje učiteljice slovenščine ter šolske knjižničarke, ki jim je projekt Rastem s knjigo pred tem tudi podrobneje predstavila, odšli na kratek obisk v splošno knjižnico v Rogatcu, kjer jih je prijazno sprejela njihova knjižničarka. Z njo so se pogovarjali o branju, njihovih bralnih navadah, knjigah ter knjižnici. Nato je vsak učenec prejeli svoj izvod knjige Avtobus ob treh avtorice Nataše Konc Lorenzutti.

avtobus-ob-treh

Poleg tega, da so knjigo prebrali v sklopu domačega branja, so se v sklopu knjižnično-informacijskih znanj pod vodstvom šolske knjižničarke pogovarjali o knjigi, si ogledali kratek film in sodelovali v mini razrednem kvizu. Knjiga je bila učenkam všeč, zato sta Marjetka in Nika sodelovali pri pripravi kratkih igranih odlomkov iz knjige. Izbrali in pripravili sta scenarije, sodelovali pri določanju ekip ter poteku snemanj. Učenci, ki so bili razdeljeni v skupine, so prejeli svoje vloge, se jih naučili na pamet ter vadili igranje svojega odlomka, nato pa pod budnim očesom svojih režiserjev, ko je šlo zares, odigrali svoje vloge. Režiserji so nato odlomke rezali, sestavljali in oblikovali v filmčke. Poglejte, kaj je nastalo.

 

 

Sedmošolci so razmišljali tudi o novih platnicah knjige.

ustvarjanje1

ustvarjanje2

ustvarjanje3

ustvarjanje4

Narisali in na razstavi so predstavili naslednje predloge …

razstava1

razstava2

razstava3

Marjeta, ki je navdušena bralka, je prebrala še dve knjigi, ki sta v preteklih letih bili podarjeni sedmošolcem v sklopu projekta Rastem s knjigo, in sicer Zvezde vabijo Mihe Mazzinija ter Iskanje Eve avtorja Damijana Šinigoja. Obe knjigi je predstavila sošolkam in sošolcem ter jih povabila k branju.

marjetka1

marjetka2

marjetka3

Knjigo Avtobus ob treh smo ponudili v branje tudi ostalim učencem in učenkam. Tudi oni so bili navdušeni nad knjigo. Lucija iz osmega in Vanja iz devetega razreda sta pripravili plakat na temo knjige.

lucija

vanja

Dostopnost