Spoštovani starši in učenci!

 

Čas počitnic se počasi izteka. Verjamem, da ste poletni čas preživeli tako, da ste si napolnili baterije in nabrali moči za premagovanje novih izzivov. V tem šolskem letu bo nekaj organizacijskih sprememb, s katerimi vas želim seznaniti s tem dopisom:

 

  • Učenci od 2. – 9. razreda vstopajo v šolo pri glavnem vhodu, učenci 1. razreda vstopajo v šolo pri posebnem vhodu, ki je del učilnice 1. razreda.
  • Parkiranje ob cesti ni v skladu s prometno-varnostnimi predpisi, zato starši parkirajte na označenih parkirnih mestih.
  • Zajtrk je organiziran za učence 1. razreda, ki obiskujejo jutranje varstvo, ter za učence 2. in 3. razreda, ki so zaradi posebnih okoliščin pridobili dovoljenje za obiskovanje jutranjega varstva.
  • Starši v jutranjem času v svojega otroka pospremite do vhoda v šolo, v šolo ne vstopate.
  • S poukom bomo pričenjali ob 7. 30 uri.
  • Prvi šolski dan bosta prvi dve šolski uri potekali v obliki razrednih ur, po malici pa se bodo naslednje tri ure izvajale po urniku. Po kosilu ta dan pouka ne bo, bo pa organizirano delo v oddelkih podaljšanega bivanja.
  • Zadnji avtobus bo 1. 9. 2022 izjemoma odpeljal ob 14. 15 uri.

 

Ker se tudi v Sloveniji na žalost še vedno spopadamo s korono, je Posvetovalna skupina za spremljanje gibanja virusa SARS-Cov-2 sprejela Strokovna izhodišča in usmeritve za pripravljenost in odzivanje na okužbe v jesensko-zimski sezoni 2022/2023 v Sloveniji, v katerih priporoča, da se učenci osnovnih šol, ki imajo simptome, značilne za okužbo z virusom SARS-Cov-2, samotestirajo s testi HAG za samotestiranje v domačem okolju. Učencem pripada deset testov mesečno, ki jih pridobijo v lekarni.

Želim vam prijeten vstop v novo šolsko leto.

 

Lepo vas pozdravljam.

 

 

 

Alenka Virant, prof.

      ravnateljica

 

 

Obvestilo staršem ob začetku šolskega leta.pdf

 

Dostopnost