Spoštovani starši,

obveščam vas, da se z 12. 4. 2021 ponovno za vse otroke odpirata vrtec in osnovna šola. Pravila in omejitve pa ostajajo v celoti enaka, kot so veljala v tednu pred zaprtjem. Vzgojno-izobraževalno delo bo potekalo v homogenih oddelkih, t.i. mehurčkih, pouk se bo izvajal v matičnih učilnicah, malica se bo organizirala v učilnici, obvezna je uporaba zaščitnih mask za učenke/učence od 6. do 9. razreda. Uporaba zaščitnih mask ni obvezna za predšolske otroke ter učence od 1. do 5. razreda osnovne šole izključno, ko so v matičnem oddelku. Maske prav tako niso obvezne pri pouku športne vzgoje. Novost v zvezi z izvajanjem vzgojno-izobraževalnega dela je omogočeno izvajanje praktičnega dela za kolesarski izpit, vendar le znotraj istega oddelka oziroma mehurčka ob upoštevanju higienskih in splošnih zdravstvenih priporočil.

Starši v šolo ne vstopate, ob prihodu v vrtec in odhodu iz vrtca dosledno nosite zaščitne maske. Starše še enkrat ponovno opozarjam na obveznost, da vrtcu in šoli takoj sporočite vsak primer, ko otrok zboli za nalezljivo boleznijo COVID-19. Le na ta način lahko izpeljem vse predpisane postopke odzivanja o potrjenem primeru okužbe in napotitvi oddelka ali razreda v karanteno.

Samo skupaj – z medsebojnim zaupanjem, strpnostjo, vztrajnostjo in pozitivnim odnosom – bomo dosegli to, kar si vsi že neskončno želimo.

Lepo vas pozdravljam.

Alenka Virant

Ravnateljica VIZ OŠ Rogatec

Dostopnost