Spoštovani  starši,

obveščam Vas, da smo z dne 17. 11. 2020, v OŠ Rogatec zaščitili najbolj obremenjene kontaktne površine (kljuke, ograje na stopniščih…)  z inovativno ANTIBAKTERIJSKO IN PROTIVIRUSNO ZAŠČITNO FOLIJO GRIPS®.

Ob kontaktu se približno 80 % virusov ne obdrži na foliji. Uporaba folije z aktivno snovjo zatesni površino in uniči > 99% virusov z ovojnico, kot sta korona virus in virus gripe, ter bakterij, vključno z multirezistentnimi bakterijami (MRSA). 

Antibakterijska in protivirusna zaščitna folija GRIPS® bo trajno ščitila kontaktne površine, ki so dnevno izpostavljene visokem številu otrok in zaposlenih, ter tako preprečila možnost širjenja okužb.

Zakaj smo se odločili za namestitev ANTIBAKTERIJSKE IN PROTIVIRUSNE ZAŠČITNE FOLIJE GRIPS®?

·  zaradi velike frekvence otrok in zaposlenih, je fizično nemogoče za vsako osebo razkuževati vse kontaktne površine, tako se prenašajo različne bakterije in virusi

·  ANTIBAKTERIJSKA IN PROTIVIRUSNA ZAŠČITNA FOLIJA GRIPS® ustvari površinsko napetost, ki preprečuje, da bi se bakterije in virusi z ovojnico prijeli, hkrati pa aktivne sestavine folije uničujejo bakterije in virusi z ovojnico, ki so se morebiti oprijeli

·  ščiti površine pred virusi z ovojnico in bakterijami do 1 leta

·  učinkovitost je preizkušena in potrjena s strani EUROVIR® higienskega laboratorija

·  dermatološko preizkušeno s strani DERMATEST® z oceno tolerance kože na dotik “ZELO DOBRO”

·  folija je prozorna, samolepilna, UV odporna, izjemno odporna na pritiske in praske

OŠ Rogatec je bila izbrana na osnovi samoiniciative nemškega podjetja Progrips d.o.o. , v katerem zastopniki so tudi starši naših otrok. Zaradi tega, ker se promocijska akcija izvaja le na področjih večjih površin, se tovrstna zaščita ni izvedla v drugih naših objektih ( vrtec, podružnični šoli), kjer je lažje razkuževati ročno. Vsekakor pa to ne pomeni, da v OŠ Rogatec ne bomo še naprej vzdrževanje higienske varnosti v skladu z navodili NIJZ-ja.

Investicija zaščite z antibakterijsko in protivirusno zaščitno folijo GRIPS® je v celoti subvencionirana s strani podjetja Progrips d.o.o., ki je uradni zastopnik za ANTIBAKTERIJSKO IN PROTIVIRUSNO ZAŠČITNO FOLIJO GRIPS®, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Prilagam tudi fotografije opravljenih dejavnosti.

Lep pozdrav in vse dobro želim,

Alenka Virant

ravnateljica

Dostopnost