Spoštovani starši,

vljudno vas obveščam, da bomo v šolskem letu 2020/2021 uvedli nekaj organizacijskih sprememb šolskega dela. Spremembe in utemeljitve sprememb so zapisane v spodnjih postavkah.

Da bi skrajšali čas, ki ga učenci preživijo v šoli zaradi številnih »lukenj« v urniku na predmetni stopnji, bomo s šolskim letom 2020/2021 ukinili fleksibilni urnik ter po zgledu drugih osnovnih šol uvedli zgodnejšo uro, s katero bomo pričeli pouk.

Pouk se bo torej pričel ob 7.30 uri, kar pomeni, da bodo učenci s poukom končali prej.

Zajtrk bo potekal od 7.00–7.25 ure.

Jutranje varstvo bo za učence 1. razredov (22. člen Zakona o osnovni šoli) organizirano od 5.30 do 7.30 ure v učilnici prvega razreda. Tudi ti učenci bodo zajtrkovali od 7.00–7.20 ure.

Varstvo ostalih učencev bo v šolskem letu 2020/2021 potekalo v času od 6.30–7.30 ure v čitalnici. Varstvo od 6.30–7.00 je namenjeno mlajšim učencem, katerih starši so zaposleni že v jutranjem času in jih zato ne morejo pripeljati kasneje v šolo, ter starejšim učencem iz smeri Dobovca in Donačke Gore, ki zaradi oddaljenosti od postajališč šolskega avtobusa ne prihajajo v šolo s šolskim avtobusom. Varstvo ni namenjeno učencem od 6. razreda dalje, ki lahko pridejo v šolo peš. Od 7.00 dalje bodo učenci, ki so v varstvu in imajo zajtrk, v jedilnici, kjer bo potekal zajtrk. Zanje bo poskrbel dežurni učitelj.

Enake spremembe časovnih razporeditev bodo tudi na PŠ Dobovec in PŠ Donačka Gora.

Na PŠ Dobovec jutranjega varstva ne bo, saj je v 1. razred vpisana le učenka, kar ne zadošča normativom za organizacijo jutranjega varstva. V času od 7.00–7.30 bo za varstvo učencev 2. in 3. razreda, ki nimajo jutranjega varstva, na obeh podružnicah zadolžena vodja podružnične šole.

OPB bodo usklajeni z novim delovnim časom, prav tako bodo z urnikom usklajeni prevozi s šolskim avtobusom.

Obveščam vas tudi, da s šolskim letom 2020/2021 prehajamo na e-šolo, kar pomeni, da bomo preko aplikacije Lopolis elektronsko vodili dnevnik, redovalnico, obveščanje staršev nadomeščanja in evidenco prehrane. Tako boste sami preko spleta prijavljali in odjavljali prehrano svojega otroka. Vse podrobnejše informacije in o tem boste prejeli pred pričetkom novega šolskega leta.

V povezavi z nabavo šolskih potrebščin in delovnih zvezkov vas obveščam, da so na spletni strani šole objavljeni seznami delovnih zvezkov in ostalih potrebščin, ki jih bodo učenci potrebovali v šolskem letu 2020/2021 in jih morate priskrbeti sami.

Smo v fazi posodabljanja v smislu prehajanja na elektronsko poslovanje ter uvajanja sprememb v nekatere desetletja utečene organizacijske dele šolskega vsakdana, zato se zna zgoditi, da bo prišlo še do kakšnih sprememb. V ta namen vas vljudno prosim, da spremljate spletno stran šole, ki vas bo sproti obveščala o vseh novostih.

Verjamem, da je bilo šolsko leto 2019/2020 preizkušnja za vse nas, saj smo se morali spopasti s stvarmi, na katere nismo imeli prav nobenega vpliva, soočili smo se z novimi načini dela in komunikacije, kar je za nekoga predstavljalo izziv, za marsikoga pa tudi težavo. Ugotavljam, da smo se iz dane situacije mnogo naučili, se med sabo povezali in spletli drugačne vezi, zato se vam iskreno zahvaljujem za sodelovalen odnos v teh posebnih okoliščinah.

Verjamem, da bomo tudi v naslednjem šolskem letu kos vsem izzivom, ki nas čakajo.

V času počitnic pa vam želim oblilo počitka, dobre volje ter druženja v objemu družine in prijateljev.

Lep pozdrav,

Alenka Virant

ravnateljica

Dostopnost