Obvestilo

Spoštovani starši,

obveščam vas, da se z 12. 4. 2021 ponovno za vse otroke odpirata vrtec in osnovna šola. Pravila in omejitve pa ostajajo v celoti enaka, kot so veljala v tednu pred zaprtjem. Vzgojno-izobraževalno delo bo potekalo v homogenih oddelkih, t.i. mehurčkih, pouk se bo izvajal v matičnih učilnicah, malica se bo organizirala v učilnici, obvezna je uporaba zaščitnih mask za učenke/učence od 6. do 9. razreda. Uporaba zaščitnih mask ni obvezna za predšolske otroke ter učence od 1. do 5. razreda osnovne šole izključno, ko so v matičnem oddelku. Maske prav tako niso obvezne pri pouku športne vzgoje. Novost v zvezi z izvajanjem vzgojno-izobraževalnega dela je omogočeno izvajanje praktičnega dela za kolesarski izpit, vendar le znotraj istega oddelka oziroma mehurčka ob upoštevanju higienskih in splošnih zdravstvenih priporočil.

Starši v šolo ne vstopate, ob prihodu v vrtec in odhodu iz vrtca dosledno nosite zaščitne maske. Starše še enkrat ponovno opozarjam na obveznost, da vrtcu in šoli takoj sporočite vsak primer, ko otrok zboli za nalezljivo boleznijo COVID-19. Le na ta način lahko izpeljem vse predpisane postopke odzivanja o potrjenem primeru okužbe in napotitvi oddelka ali razreda v karanteno.

Samo skupaj – z medsebojnim zaupanjem, strpnostjo, vztrajnostjo in pozitivnim odnosom – bomo dosegli to, kar si vsi že neskončno želimo.

Lepo vas pozdravljam.

Alenka Virant

Ravnateljica VIZ OŠ Rogatec

 

Obvestilo – pouk na daljavo od 1. 4. 2021 do 9. 4. 2021

Spoštovani starši,

sporočam vam, da se bo v četrtek, 1. 4. 2021 za vse učence začel pouk na daljavo, ki bo po odloku Vlade potekal do vključno petka, 9. 4. 2021, kar pomeni šest dni. Pouk bo potekal po urniku. V tem času bomo organizirali tudi nujno varstvo za vrtec in za učence od 1. do 3. razreda. Nujno varstvo se organizira za otroke, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture. Zaposlitev se ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca. Vse informacije glede tega boste dobili pri svojih vzgojiteljicah in učiteljicah v naslednjih dveh dnevih.

Vsekakor verjamem, da bomo skupaj premagali tudi ta izziv in odšli kot zmagovalci. Vsem želim mirne in prijazne Velikonočne praznike ter vas lepo pozdravljam.

Alenka Virant

Ravnateljica VIZ OŠ Rogatec

 

Regijski otroški parlament

Regijski otroški parlament

Naša šola je letos organizirala regijski otroški parlament, ki je potekal v sredo, 17. 3. 2021, ob 13. uri preko videokonferenčnega sistema Zoom. Tema otroškega parlamenta zadnjih dveh let je Moja poklicna prihodnost. Na srečanju je sodelovalo sedem šol v regiji, in...

Le kaj bo zrastlo?

Le kaj bo zrastlo?

Učenci PŠ Dobovec v sklopu podaljšanega bivanja sadijo za mamice in babice ter se pri tem poslužujejo učilnice na prostem.

Konjeniški klub Strmol

Konjeniški klub Strmol

Učenci izbirnega predmeta Organizmi v naravi in umetnem okolju so obiskali KONJENIŠKI KLUB STRMOL, kjer so se seznanili z nego konjev. Poučili so se tudi o teoriji in zgodovini konj ter o njihovem obnašanju v čredi.

Kurenti – 5. A

Kurenti – 5. A

V minulem tednu so se učenci 5. A pri predmetu družba ukvarjali s slovensko kulturno dediščino, pri kateri so spoznali tudi kurentovanje. To dejavnost so povezali z likovno umetnostjo, kjer so izdelali masko kurenta. Vabljeni k ogledu nastalih mask. [nggallery...

Pestro in raznoliko pri LUM – 5. B

Pestro in raznoliko pri LUM – 5. B

Tudi učenci 5. b razreda radi likovno ustvarjajo. Ukvarjali so se z modo. Nastali so zanimivi kolaži iz poljubnih materialov.   Naslikali so zimsko pokrajino. Zanimivo, kaj kmalu je pričelo snežiti in na kratko so se vsi razveselili snega....