Obvestilo

Spoštovani starši,

kot ste verjetno že izvedeli preko medijev, bodo učenci 1., 2. in 3. razreda v torek, 26. 1. 2021, ponovno sedli v šolske klopi. Prav tako bodo v torek, 26. 1. 2021, ponovno odprti vsi oddelki našega vrtca. Vse informacije glede vrtca preberite na naši spletni strani vrtca.

Verjamem, da se otroci vrnitve v šolo in vrtec zelo veselijo, zato bomo z upoštevanjem poostrenih higienskih ukrepov (razkuževanje, zračenje prostorov, upoštevanje priporočene razdalje), naredili vse, kar je v naši moči, da bi vsi ostali zdravi.

Pouk se bo izvajal po modelu C, ki predvideva izvajanje pouka v »mehurčkih«. To pomeni, da se učenci posameznih razredov med seboj ne mešajo, v skupnih prostorih (hodniki, sanitarni prostori, garderobe) nosijo maske in si redno razkužujejo roke. V zunanjih prostorih pa bomo zagotavljali priporočeno medsebojno razdaljo, zato bodo lahko učenci v svoji skupini brez mask.

Izvajal se bo pouk, jutranje varstvo, delo v oddelkih podaljšanega bivanja, neobvezni izbirni predmet TJA v 1. razredu ter interesna dejavnost S knjigo v svet.

Otroci naj dnevno v šolo prinašajo le potrebščine, ki jih bodo potrebovali glede na urnik za tisti dan, ostale stvari naj puščajo doma. Ker se bodo prostori pogosto prezračevali, naj imajo s sabo tudi kakšen dodaten topel kos oblačila.

V šoli bodo organizirani vsi obroki prehrane. Prijava in odjava le-teh poteka na ustaljen način.

Starši in druge odrasle osebe v šolske prostore ne vstopate.

Vse ostale podrobnosti glede same organizacije pouka (tudi na kakšen način boste prihajali po svojega otroka v OPB) boste izvedeli s strani razredničark.

Lepo vas pozdravljam,

Alenka Virant

Ravnateljica VIZ OŠ Rogatec

Belokranjska noša – izpiranka

Belokranjska noša – izpiranka

Učenci 5. a so se v prejšnjem tednu pri likovni umetnosti preizkusili v izdelavi izpiranke. Ker pri družbi spoznavajo Slovenijo, so za motiv izbrali belokranjsko narodno nošo. Nastali so zanimivi izdelki.  

Naredimo sneženega moža, četudi ni snega 

Naredimo sneženega moža, četudi ni snega 

Zima, zima bela … otroci si želijo, da bi bila res bela, da bi končno zapadel sneg in bi lahko delali snežake, se kepali, sankali, puščali sledi … Zato so se pri likovni umetnosti učenci 1. in 2.  razredov preizkušali v kiparjenju. Oblikovali so snežaka kar iz...

OPB (I. VIO, 11.–15. 1. 2021)

OPB (I. VIO, 11.–15. 1. 2021)

V prejšnjem tednu so učenci 1. triade pri OPB poslušali pravljico o prav posebnem veveričku, nato so iz odpadnega in naravnega materiala izdelali svojo veverico. Vsaka je bila posebna in narejena z veliko volje in veselja. Učenci so na sprehodu opazovali stopinje in...

Naravoslovni dan v 8. in 9. razredu (Osončje in Luna)

Naravoslovni dan v 8. in 9. razredu (Osončje in Luna)

Osmošolci in devetošolci so na naravoslovnem dnevu poglabljali znanje o Osončju in Luni. Virtualno so se sprehodili po Luni in iskali kraterje in morja. S pomočjo poskusa so ugotavljali, od česa je odvisna velikost kraterja. Izdelali so model Osončja, ki je lahko...

ND: Poskusi iz naravoslovja (6. in 7. razred)

ND: Poskusi iz naravoslovja (6. in 7. razred)

V ponedeljek, 11. 1. 2021, so imeli učenci 6. in 7. razreda 2. naravoslovni dan na temo »Poskusi iz naravoslovja«. Na osnovi preprostih poskusov so utrdili znanje o lastnostih snovi, kamninah, fosilih, zvoku in svetlobi.

Od Trnovega robidevja do interaktivnih vaj

Od Trnovega robidevja do interaktivnih vaj

V preteklem tednu smo z miško iz Trnovega robidevja pritekli vse do interaktivnih vaj. V ponedeljek smo si ogledali risanko Trnovo robidevje miške, ki je bila tako korajžna kot mi vsi in smo veselo zakorakali v naslednji dan, kjer smo poustvarjali miške; takšne in...

Zima

Zima

Zima je zelo lep letni čas. Še posebej, kadar zunaj sneži. Sneg pokrajino spremeni, ker jo prekrije s snežno odejo. Učenci 1., 2. in 3. razreda matične šole ter obeh podružnic so pri likovni umetnosti s tempera barvami prikazali zimsko pokrajino. Nastali so zelo...

Aktivnosti prvega tedna v novem letu – 5. a

Aktivnosti prvega tedna v novem letu – 5. a

V prvem tednu novega leta so bili učenci 5. a zelo aktivni. Pri predmetu naravoslovje in tehnika so izvajali različne poskuse. Pri likovni umetnosti so se preizkusili v ustvarjanju kolažev. Pa poglejte, kaj je nastalo.

MŠ Rogatec – OPB 2,3

MŠ Rogatec – OPB 2,3

Učenci so zadnji teden pouka na daljavo v koledarskem letu 2020 pomagali staršem pri pospravljanju in čiščenju stanovanja in z izdelanimi okraski poskrbeli za praznično vzdušje doma.