OPB (MŠ – 1., 2. razred)

OPB (MŠ – 1., 2. razred)

Učenci 1. in 2. razreda, ki obiskujejo skupino OPB v MŠ, so zelo radi ustvarjali različne čebelice, ki so jih uporabili pri slovenskem tradicionalnem zajtrku. Čebelice letijo s cveta na cvet, pozdrave delijo - kmalu vidimo se spet.

Naravoslovni dan – 2. razred MŠ

Naravoslovni dan – 2. razred MŠ

Učenci drugega razreda MŠ so na naravoslovnem dnevu pripravili tradicionalni slovenski zajtrk. Ta dan so bili na njihovih domačih mizah skrbno pripravljeni pogrinjki. Narisali so tudi plakate na temo tradicionalnega slovenskega zajtrka.

TSZ – 3. razred MŠ

TSZ – 3. razred MŠ

Tudi 3. razred matične šole je v petek, 20. 11. 2020, obeležil dan zdrave slovenske hrane. Pripravili so si tradicionalni slovenski zajtrk, ki je vseboval kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Ogledali so si nekaj poučnih videoposnetkov na temo čebelarstva, pridelave...

TSZ – PŠ Donačka (1., 2. razred)

TSZ – PŠ Donačka (1., 2. razred)

Učenci 1. in 2. razreda so imeli v petek, 20. 11., naravoslovni dan z vsebino Tradicionalni slovenski zajtrk. Učenci so pripravili pogrinjke, dan pa pričeli z zdravim zajtrkom, sestavljenim iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka. En učenec se je na ta dan preizkusil...

TSZ – PŠ Donačka (3. razred)

TSZ – PŠ Donačka (3. razred)

V petek, 20. 11., smo imeli naravoslovni dan z naslovom TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK. Učenci so spoznali, da je zajtrk eden izmed najpomembnejših obrokov dneva. Pripravili so pogrinjke ter s svojimi domačimi zajtrkovali. Nastalo je tudi nekaj zanimivih plakatov....

»Zajtrk z medom – super dan«

»Zajtrk z medom – super dan«

Tudi četrto- in petošolci so doma obeležili dan slovenske hrane na način, da so aktivno sodelovali pri pripravi tradicionalnega slovenskega zajtrka z izbranimi živili: kruhom, maslom, mlekom, medom in jabolkom. Preko ogledov poučnih posnetkov so spoznali, da je...

TSZ – MŠ Rogatec, 1. razred

TSZ – MŠ Rogatec, 1. razred

20. 11. 2020 so učenci imeli naravoslovni dan – "Tradicionalni slovenski zajtrk". Zjutraj so učenci pripravili pogrinjek in si privoščili kruh namazan z maslom in medom, kozarec mleka in jabolko. Ogledali so si film "S čebelo do medu" in različne zanimive posnetke o...

Tradicionalni slovenski zajtrk – PŠ Dobovec

Tradicionalni slovenski zajtrk – PŠ Dobovec

Učenci PŠ Dobovec so v petek, 20. 11. 2020, izvedli naravoslovni dan z vsebino: »Tradicionalni slovenski zajtrk«. Dan so pričeli s pripravo izvirnih pogrinjkov in okusnim tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Mize so bile zapolnjene z medom, maslom, kruhom, jabolki in...

Slovenski tradicionalni zajtrk

Slovenski tradicionalni zajtrk

Učenci so danes zajtrkovali tradicionalni slovenski zajtrk doma. Zato je bil verjetno še toliko slajši. Nato so se lotili reševanja ugank in ogleda filma z naslovom Čebela v sliki in besedi. Sledil je praktični del in sicer so imeli na izbiro 4 delavnice: med v...

OPB (4. razred)

OPB (4. razred)

Tudi ta teden je bil za učence podaljšanega bivanja v četrtem razredu zelo razgiban in aktiven. Ponovno so se spopadli s križanko, tokrat z osmerosmerko, in z uganko s kozarci, ki so jo pa nekateri rešili kot čisto pravi detektivi, čeprav je bila kar trd oreh. Prav...

Objavljeno: 24. 11. 2020

Spoštovani!

Družina Kuliabin se je znašla v hudi stiski. Po nenadni smrti očeta je ostala mati sama s tremi šoloobveznimi otroki. Zaposleni na šoli in starši ste izrazili željo, da bi prispevali finančna sredstva za pomoč družini. Na ta način bi jim dali vedeti, da v tej težki situaciji niso sami, da so še ljudje, ki jim je mar za druge. S pomočjo Območnega združenja RK Šmarje pri Jelšah smo odprli spodnji račun, na katerega lahko nakažete svoj prispevek.

Hvala vam za pomoč.

Kolektiv VIZ OŠ Rogatec

 

Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Šmarje pri Jelšah

Celjska cesta 6

3240 Šmarje pri Jelšah

TRR: SI56 6100 0001 6073 732

Sklic: SI00 24112020

BIC banke: HDELSI22

Koda namena: CHAR

s pripisom »pomoč družini Kuliabina« 

 


 

Objavljeno: 23. 11. 2020

Spoštovani starši,

glede na to, da  je svetovna pandemija koronavirusa močno posegla tudi v naše kraje in nas fizično odtujila, vam v vednost posredujem fotografije realizacije opravljenih aktivnosti našega zavoda VIZ OŠ Rogatec v šolskem letu 2019/2020. Menim, da je prav, da ste starši in tudi ostali krajani transparentno seznanjeni, kam so bile investicije namenjene in tudi udejanjene. Veliko smo naredili v zunanjih prostorih okolice naših objektov, kar lahko tudi prosto opazite, žal, pa je do vas zaenkrat še nedostopen ogled notranjih preureditev. Le te si lahko pogledate v priloženih spodnjih povezavah, kjer je prikazano zatečeno stanje in stanje po obnovitvi.

Veliko smo postorili, veliko še moramo, dela nam vsekakor ne bo zmanjkalo tudi v tem šolskem letu. Seveda je prioriteta obnova strehe na matični šoli, ki, kot verjetno že veste, dolga leta spušča in povzroča nemalo težav. Prav tako je potrebno obnoviti knjižnico in spodnje prostore šole, na podružnicah pa bomo nadaljevali z dokončanjem učilnic v naravi in, v kolikor bodo dopuščala sredstva, uredili še vsa potrebna notranja dela.

V upanju, da se kmalu spet vidimo vam želim predvsem zdravja ter veliko življenjskega optimizma.

Lep pozdrav,

Alenka Virant

Ravnateljica VIZ OŠ Rogatec

 

 

OŠ Rogatec

 

 

PŠ Dobovec

 

 

PŠ Donačka Gora

 

 

Vrtec Rogatec

 


 

Objavljeno: 19. 11. 2020

ZAHVALA

V imenu celotnega kolektiva VIZ OŠ Rogatec se iskreno zahvaljujemo predsedniku sveta staršev FREDIJU FERČECU, ki je nesebično in samoiniciativno sprožil humanitarno akcijo  pridobivanja donatorjev za IKT opremo za naše učence. Prav tako zahvala tudi vsem preostalim predstavnikom sveta staršev, ki ste priskočili na pomoč. S to gesto in dejanjem bo poučevanje na daljavo pri marsikateri družini lažje izvedljivo.

Iskrena hvala vsem spodaj omenjenim donatorjem:

 • TOTAL MONT Nino Ivačič
 • Lidija Herman
 • Sandi Ferčec
 • Sisinger Sandro
 • Antolinc Slavica
 • Grosek Maja
 • Herman Leon

V slogi je moč in v dobrih ljudeh upanje, da se takšne, plemenite vrednote nikoli ne izkoreninijo.

Še enkrat iskrena hvala!

Kolektiv VIZ OŠ Rogatec

 


 

Objavljeno: 19. 11. 2020

Spoštovani  starši,

obveščam Vas, da smo z dne 17. 11. 2020, v OŠ Rogatec zaščitili najbolj obremenjene kontaktne površine (kljuke, ograje na stopniščih…)  z inovativno ANTIBAKTERIJSKO IN PROTIVIRUSNO ZAŠČITNO FOLIJO GRIPS®.

Ob kontaktu se približno 80 % virusov ne obdrži na foliji. Uporaba folije z aktivno snovjo zatesni površino in uniči > 99% virusov z ovojnico, kot sta korona virus in virus gripe, ter bakterij, vključno z multirezistentnimi bakterijami (MRSA). 

Antibakterijska in protivirusna zaščitna folija GRIPS® bo trajno ščitila kontaktne površine, ki so dnevno izpostavljene visokem številu otrok in zaposlenih, ter tako preprečila možnost širjenja okužb.

Zakaj smo se odločili za namestitev ANTIBAKTERIJSKE IN PROTIVIRUSNE ZAŠČITNE FOLIJE GRIPS®?

·  zaradi velike frekvence otrok in zaposlenih, je fizično nemogoče za vsako osebo razkuževati vse kontaktne površine, tako se prenašajo različne bakterije in virusi

·  ANTIBAKTERIJSKA IN PROTIVIRUSNA ZAŠČITNA FOLIJA GRIPS® ustvari površinsko napetost, ki preprečuje, da bi se bakterije in virusi z ovojnico prijeli, hkrati pa aktivne sestavine folije uničujejo bakterije in virusi z ovojnico, ki so se morebiti oprijeli

·  ščiti površine pred virusi z ovojnico in bakterijami do 1 leta

·  učinkovitost je preizkušena in potrjena s strani EUROVIR® higienskega laboratorija

·  dermatološko preizkušeno s strani DERMATEST® z oceno tolerance kože na dotik “ZELO DOBRO”

·  folija je prozorna, samolepilna, UV odporna, izjemno odporna na pritiske in praske

OŠ Rogatec je bila izbrana na osnovi samoiniciative nemškega podjetja Progrips d.o.o. , v katerem zastopniki so tudi starši naših otrok. Zaradi tega, ker se promocijska akcija izvaja le na področjih večjih površin, se tovrstna zaščita ni izvedla v drugih naših objektih ( vrtec, podružnični šoli), kjer je lažje razkuževati ročno. Vsekakor pa to ne pomeni, da v OŠ Rogatec ne bomo še naprej vzdrževanje higienske varnosti v skladu z navodili NIJZ-ja.

Investicija zaščite z antibakterijsko in protivirusno zaščitno folijo GRIPS® je v celoti subvencionirana s strani podjetja Progrips d.o.o., ki je uradni zastopnik za ANTIBAKTERIJSKO IN PROTIVIRUSNO ZAŠČITNO FOLIJO GRIPS®, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Prilagam tudi fotografije opravljenih dejavnosti.

Lep pozdrav in vse dobro želim,

Alenka Virant

ravnateljica

 


 

Objavljeno: 18. 11. 2020

»KRUH, MASLO, MED, MLEKO IN JABOLKA«

Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 20. 11. 2020, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči  Tradicionalni slovenski zajtrk. Njegova izvedba bo zaradi epidemije covid-19 letos drugačna.

Učenci bodo v okviru pouka na daljavo izvedli naravoslovni dan z naslovom Tradicionalni slovenski zajtrk in Eko dan.

Namen tega dneva je izobraževati, obveščati in ozaveščati učence o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, o pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil oziroma živil, ki so pridelana oziroma predelana v Sloveniji, o pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo, okolje, gospodarske dejavnosti in za širše okolje, o pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastanejo pri vsakodnevnih dejavnostih ter o racionalnem ravnanju z embalažo. Pomembno je tudi splošno ozaveščanje o zdravem načinu življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

 


 

Objavljeno: 13. 11. 2020

Spoštovani starši in naši učenci,

obveščam vas, da bo pouk od 16. 11. 2020 še naprej potekal na daljavo, vrtec pa bo odprt le za nujno varstvo. Za enkrat je predvideno izvajanje omenjenega stanja 14 dni, potem pa lahko sledi nadzorovano sproščanje.

Učenci bodo imeli še naprej možnost prevzemanja toplega obroka na PŠ Donačka Gora. Na topli obrok se prijavijo po navodilih, objavljenih na spletni strani šole in Občine Rogatec.

Prav tako obratuje šolska knjižnica. Vračilo in izposoja knjig je ob torkih in četrtkih po dogovoru s šolsko knjižničarko. Vsa ostala navodila so objavljena na naši spletni strani.

Prav tako ostajajo isti podatki o poslovnem času delovanja zavoda in uradnih urah, nujni telefonski številki ter pravila za izvajanje pouka na daljavo preko videokonferenc. Vsi učenci imajo dostop do Arnesovih spletnih učilnic, komunikacija pa se izvaja tudi preko elektronske pošte ter portala LoPolis.

Vsem staršem se iskreno zahvaljujem za strpnost, sodelovanje in ves trud, ki ga vlagate pri pomoči poučevanja svojih otrok od doma. Vem, da vam ni lahko, vse skupaj je veliko bolj naporno in zahteva celega človeka.

Vsi zaposleni se maksimalno trudimo, da bomo pri izobraževanju na daljavo dosegali najbolje za vašega otroka, čeprav vsi vemo, da pouk na daljavo ni ekvivalenten pouku v šoli. Poskušamo vzdrževati učno rutino, posredovati svoje znanje, otroke čim več naučiti ter vzdrževati medsebojne odnose.

V primeru težav smo vam vedno pripravljeni pomagati. Srčno upam, da bomo to težko obdobje preživeli brez velikega stresa in trajnejših negativnih posledic.

V upanju, da se v začetku decembra v živo vidimo v naših šolah, vas prav lepo pozdravljam.

Alenka Virant

Ravnateljica VIZ OŠ Rogatec

 


 

Objavljeno: 12. 11. 2020

Spoštovani starši!

Ponovno, letos že drugič, smo se znašli v situaciji, ko se nam je življenje močno spremenilo. V takih razmerah se lahko iz različnih razlogov poveča stiska posameznika, tako otrok kakor tudi odraslih. Pomembno je, da se o težavah spregovori čim prej in poišče ustrezna pomoč. Na šoli smo vedno pripravljeni prisluhniti in pomagati. Obrnete se lahko na osebo, ki ji zaupate. To je lahko razrednik, svetovalna delavka, posamezni učitelji, ravnateljica.

Na nivoju države so vzpostavljeni številni ukrepi in viri pomoči. Navajamo  samo nekaj organizacij in njihovih številk:

 • Enotna brezplačna številka za pomoč v duševni stiski: 080 51 00 (deluje 24 ur, vse dni v tednu).
 • TOM telefon za otroke in mladostnike: 116 111 (vsak dan med 12. in 20. uro).
 • Svetovalnica Posvet: 031 704 707 in 031 778 772 (vsak delovni dan med 8. in 18. uro).
 • Slovenska krovna zveza za psihoterapijo: 01 600 93 26 (vsak dan med 16. in 20. uro).
 • Klic v duševni stiski: 01 520 99 00 (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj).
 • Zaupna telefona Samarijan in Sopotnik: 166 123 (24 ur na dan, vsak dan).
 • Društvo SOS – v primeru nasilja: 031 699 333 (med 9. in 15. Uro), 080 11 55 (med 12. in 18. uro), e-pošta: drustvo-sos@drustvo-sos.si.
 • Lokalni zdravstveni domovi, v okviru katerih delujejo centri za duševno zdravje otrok in mladostnikov.

Zavedamo se, da je najtežje narediti prvi korak. Zanj je potrebno zbrati pogum in moč. Veliko obojega vam želim.

Zlatka Janžek, prof. pedagogike

Šolska svetovalna delavka

 


 

Objavljeno: 9. 11. 2020

“Ne smemo dovoliti, da bi karkoli stalo med nami in knjigo, ki bi lahko spremenila naše življenje.”

                               Jim Rohn

Spoštovani,

obveščamo vas, da bomo v času pouka na daljavo vsem učencem in učenkam naše šole (tudi učencem in učenkam obeh podružničnih šol) omogočili brezstično vračilo in izposojo knjig iz šolske knjižnice.

Vračilo in izposoja knjig bo omogočena individualno ob v torkih in četrtkih, in sicer po dogovoru s šolsko knjižničarko. Z njo se boste dogovorili o času in načinu varnega prevzema gradiva. Pri izboru si lahko pomagate s seznamom za domače branje, s skupnim katalogom slovenskih knjižnic – iskalnikom Cobiss (https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search/expert?db=osrog), lahko pa vam pomaga tudi šolska knjižničarka.

Gradivo lahko naročite preko elektronske pošte: vesna.zidar-antlej@osrogatec.si

Pred novo izposojo morate vrniti staro zalogo, ki bo nekaj dni v karanteni. Prevzem gradiva bo potekal pred stranskim vhodom v šolsko knjižnico (pri vhodu v 2. in 3. razred).

Prosimo, da pri izposoji upoštevate splošna priporočila NIJZ.

Alenka Virant, prof.

Ravnateljica VIZ OŠ Rogatec

 


 

Objavljeno: 6. 11. 2020

Spoštovani starši in naši učenci,

kot ste verjetno že izvedeli iz javnih medijev, se bo zaradi resne epidemiološke situacije in izvajanja ukrepov za preprečitev virusa COVID-19 od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo. Program predšolske vzgoje pa se bo v naslednjem tednu izvajal le v primeru nujnega varstva.

Pouk na daljavo in komunikacija s starši bosta na naši šoli potekala preko komunikacijskega kanala Zoom, uporabljale pa se bodo tudi Arnesove spletne učilnice, portal LoPolis in elektronska pošta. Stik učitelja z učenci od 1. do 3. razreda poteka preko staršev, s čimer vas bodo seznanili razredniki. Za vse ostale učence pa je potreba po stiku s starši odvisna od računalniškega predznanja njihovih otrok. Vsem učencem šole smo pripravili šolske e-poštne naslove in AAI-račune za dostop do spletnih učilnic, o čemer ste bili že obveščeni s strani razrednikov in šolskega administratorja.

V času poučevanja na daljavo bo šola ob pozivu Občine Rogatec pripravljala tudi dnevni topel obrok. Več o tem si preberite na dodani spletni povezavi. Vljudno prosim, da se držite dogovorjenih navodil.
https://obcina.rogatec.si/poziv-ucencem-in-dijakom-za-prijavo-na-brezplacni-topli-obrok-ter-obvestilo-ostalim-zainteresiranim/

Na spletni povezavi (Podatki o poslovnem času zavoda in uradne ure) in na vidnem mestu ob vhodnih vratih šole so objavljeni podatki o poslovnem času delovanja zavoda v času izvajanja protikoronskih ukrepov ter kontakti odgovornih oseb, ki so dosegljive v okviru in izven poslovnega časa ter uradne ure za poslovanje s strankami.

Učencem bomo omogočili tudi izposojo knjig iz šolske knjižnice – podrobnejša navodila za izposojo boste prejeli v začetku naslednjega tedna.

Vse starše obveščam, da se varstvo otrok zaradi odrejene epidemije šteje kot višja sila zaradi obveznosti varstva, kar pomeni, da morate v tem primeru obvestiti svojega delodajalca najpozneje v treh delovnih dneh od nastanka tega razloga. Delodajalec mora v postopku uveljavljanja povračila nadomestila plače, ko delavec ne more opravljati dela zaradi višje sile zaradi obveznosti varstva, vlogi priložiti tudi izjavo delavca o obstoju okoliščin, ki vplivajo na nastanek višje sile (3. odstavek 61. čl. Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19).

Učencem še posebej polagam na srce, da smo jim ob morebitnih stiskah kljub fizični distanci na šoli vedno pripravljeni prisluhniti in pomagati. Tako kot doslej se lahko v primeru morebitne stiske za pomoč obrnejo na šolo oziroma na osebo, ki ji zaupajo.

Vsem skupaj želim vse in samo dobro ter hrabro, upam da, skupni zmagi nasproti.

 

Lep pozdrav

Alenka Virant

Ravnateljica VIZ OŠ Rogatec


 

Objavljeno: 31. 10. 2020

Spoštovani starši in naši učenci,

kot je bilo že uradno objavljeno, se zaradi poslabšanja epidemiološke situacije in preprečevanja okužbe s SARS-CoV-2 jesenske počitnice za osnovne šole podaljšajo do 8. 11. 2020.

Zaenkrat še ni nobenih pojasnil, kako bomo te dneve nadomeščali, jih pa zagotovo bomo. Prav tako še ni nadaljnjih odločitev glede organizacije vzgojno-izobraževalnega dela od 9. 11. 2020 dalje. O vseh zadevah boste obveščeni takoj, ko bomo dobili potrebna obvestila. Je pa scenarijev več, in v kolikor se epidemiološka slika v državi ne bo izboljšala, obstaja možnost, da bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo potekalo na daljavo za vse razrede.

Zato smo vam poslali tudi pravila izvajanja pouka na daljavo preko videokonferenc, v pripravi pa so tudi AAI-računi za učence naše šole, s katerimi se bodo prijavljali v Arnesove spletne učilnice. V okviru tega bodo vsi učenci pridobili tudi svoje nove šolske e-naslove. Razredniki bodo učence in starše pravočasno seznanili in obvestili o navodilih, kako dostopati do teh storitev.

Strokovni delavci šole bomo svoje poslanstvo vzgojno-izobraževalnega procesa udejanjali po najboljših močeh in namenu, tako, kot do sedaj. V kolikšni meri nam bo to uspelo, bo pokazal čas. Ta trenutek sedanjosti moramo samo stopiti skupaj, zdržati in zdravo preživeti.

Še enkrat vam med podaljšanimi jesenskimi počitnicami želim vse dobro.

 

Lep pozdrav

Alenka Virant

Ravnateljica VIZ OŠ Rogatec

 


 

Objavljeno: 24. 10. 2020

Spoštovani starši in naši učenci,

v teh, za ljudi zelo težkih časih, vam vsem skupaj želim, da ohranite optimizem, otroci otroški smeh in eno veliko upanje, da se bo kmalu življenje povrnilo v nam že znane in bolj človeške tirnice. Kakorkoli, izkoristite te dni za druženje v domačem krogu in preživite sedanjost, kar se da lepo. Vsak trenutek je edinstven in se ga ne da več povrniti, zato bi bilo krivično in nepošteno, da vam ga nekdo ukrade.

Sedaj smo vsi na eni ladji, na skupni poti in potrudimo se, da bomo cilj dosegli zdravi in čim prej. Verjamem v vas, verjamem v vašo energijo in verjamem v čut empatije in nedolžnega otroškega smeha. Še se bomo smejali, videli smeh brez nadetih mask. Verjemite vase, delajte na tem in se kmalu spet vidimo.

Lepe jesenske počitnice želim in vsem vse samo dobro.

Alenka Virant

Ravnateljica VIZ OŠ Rogatec

 


 

Objavljeno: 15. 10. 2020

Spoštovani starši,

kot ste verjetno že  imeli priložnost slišati preko medijev, bo od ponedeljka, 19. 10. 2020 do 23. 10. 2020, za učence od 1. do vključno 5. razreda pouk potekal še naprej v šoli, za učence od vključno 6. do 9. razreda pa na daljavo.

Učitelji posameznih razredov in razredniki učencev od 6. do 9. razreda vas bodo pravočasno obveščali o tem, na kakšen način bodo posredovali učna gradiva in razlago snovi. Pouk na daljavo bo del časa potekal tudi preko aplikacije Zoom, kjer bodo učitelji v času, ko imajo določeno uro na urniku, ali drugače, če bo tako organizirano, izvajali učni proces.

Prosimo, da kot starši pomagate svojim otrokom na računalnik naložiti aplikacijo Zoom.  Skrb vašega otroka pa je, da se pravočasno, glede na navodila, priključi na aplikacijo ter spremlja učni proces.

V času dela na daljavo bo urnik nekoliko prilagojen, o čemer boste prav tako pravočasno obveščeni. Šola bo izvajala le obvezni program, ne pa razširjenega programa dela. Učitelji, ki izvajajo dodatno strokovno pomoč, bodo v tem času naloge prilagodili na način, da se bodo le-te navezovale na obravnavane predmetne sklope pri predmetih, kjer poteka učna pomoč.

Ne glede na zmanjšano število v šoli prisotnih otrok bodo avtobusi tudi v tem času vozili po običajnem voznem redu.

Poučevanje na daljavo vsekakor zahteva poseben pristop in marsikdo bi ga lahko dojemal kot čas, v katerem ni potrebno aktivno sodelovati pri učnem procesu. To je zagotovo zmotno prepričanje, saj gre za POUK, razlika je le v tem, da poteka na drugačen način. Pouk pa s sabo prinaša obveznosti, med katere spada tudi pisanje nalog in učenje. Pouk na daljavo torej NE POMENI POČITNIC.

Verjamem, da bodo ukrepi pouka na daljavo kratkotrajni in da bomo kmalu spet vsi sedli v šolske klopi na običajen način.

Do takrat pa vam želim vse dobro in vas pozdravljam,

 

Alenka Virant

Ravnateljica VIZ OŠ Rogatec

 


 

Objavljeno: 6. 10. 2020

Spoštovani,

obveščamo vas, da smo včeraj prejeli obvestilo o potrjeni okužbi s COVID-19 na VIZ OŠ Rogatec. Iz preventivnih razlogov se nekateri oddelki šolajo na daljavo.

Verjamemo, da bomo s skrbnim pristopom in upoštevanjem ukrepov uspešno zajezili širjenje okužbe in da se bodo naši otroci in učenci kmalu vrnili v naše prostore. Prosimo, v naslednjih dneh spremljajte našo šolsko spletno stran in FB stran.

Kolektiv VIZ OŠ Rogatec

 


 

Objavljeno: 26. 9. 2020

Izvajanje govorilnih ur v času upoštevanja ukrepov zaradi korona virusa

Z namenom preprečevanja širjenja okužbe s korona virusom priporočila med drugim navajajo  tudi izvajanje govorilnih ur in roditeljskih sestankov na daljavo.

Uvodni roditeljski sestanki so bili zelo uspešno realizirani, zato verjamem, da tudi z izvajanjem govorilnih ur ne bo posebnih težav.

Ker so se roditeljski sestanki izvajali šele pred tednom dni, v začetku meseca oktobra govorilnih ur ne bo. Če bi vseeno želeli govoriti z razrednikom ali s katerim izmed učiteljev, po telefonu ali preko e-pošte vzpostavite kontakt z razrednikom svojega otroka, ki bo govoril z vami oziroma vašo željo po pogovoru posredoval naprej.

Naslednje redne govorilne ure bodo potekale 3. 11. 2020 (matična šola Rogatec) in 4. 11. 2020 (podružnični šoli Dobovec in Donačka Gora) med 16. 00 in 17. 00. V tem času lahko po predhodnem elektronskem dogovoru z razrednikom razrednika pokličete. Če vam čas pogovora v tem času ne ustreza, se o tem dogovorite z razrednikom.

Verjamemo, da se bodo naša življenja kmalu vrnila v ustaljene tirnice in bodo pogovori lahko zopet potekali v živo, do takrat pa je naša naloga, da z minimalno količino stikov zamejimo širjenje bolezni.

 

Lepo vas pozdravljam in vam želim vse dobro,

mag. Samanta Žibert, pomočnica ravnateljice


 

Objavljeno: 31. 8. 2020

Spoštovani starši,

v pričakovanju jutrišnjega dne bi vam radi izrekli nekaj spodbudnih besed, saj se zavedamo, da v današnjih časih, ki so bolj kot kadarkoli prej prežeti z negotovostjo jutrišnjega dne, potrebujemo predvsem ohranjanje vere v pozitiven razplet vsakdanjih izzivov.

Šolsko leto, ki je za nami, nas je povsem nepripravljene postavilo pred nove načine in okoliščine delovanja, s katerimi smo se morali spoprijeti z danes na jutri.

Menimo, da smo bili pri tem uspešni, za kar gre zahvala tudi vam, staršem, ki ste s svojo pripravljenostjo sodelovanja bistveno pripomogli, da je bilo naše delo dobro, kvalitetno, da so bili učenci deležni kontinuiranega usvajanja učnih vsebin kljub fizični razdalji med deležniki učenja. Za vaše sodelovanje se vam iskreno zahvaljujemo, saj vemo, da brez vas in vaše pomoči otrokom pri premagovanju tehnoloških težav ne bi zmogli doseči zastavljenih ciljev v smislu kvalitetnega poučevanja na daljavo.

Pred nami je novo šolsko leto. Verjamemo, da bo tudi to prineslo nove izzive, upamo pa, da bodo ti v večji meri pozitivno usmerjeni, kakor so bili v preteklem letu.

Korona nas žal še ni povsem izpustila iz krempljev, zato vas obveščamo, da je od 1. 9. 2020–4. 9. 2020 nošenje mask obvezno za vse učence, torej tudi za učence od 1.–4. razreda, ki so mlajši od 12 let.

Želimo si, da bi bilo naše sodelovanje z vami, spoštovani starši, tudi v tem šolskem letu tako učinkovito, kot je bilo v preteklem in se vam že vnaprej zahvaljujemo za vse ure, ki jih namenjate svojim otrokom, saj vsi vemo, da so otroci naša prihodnost.

Želimo vam vse dobro,

kolektiv VIZ OŠ Rogatec


 

Spoštovani,

ker se ljudje nekako nikoli ne naveličamo iger in igranja, vas člani Šolskega sklada vljudno nagovarjamo s pobudo, da razmislite o morebitnih igrah, predvsem družabnih, na katerih se v vašem domu že kar nekaj časa, mogoče tudi več let, vztrajno nabira prah, in slednjim podarite novo življenje, s tem da jih darujete šoli. Premnogo uporabnih stvari namreč dandanes pristane v smeteh, ali pa sameva na podstrešju.  

Hvaležni bi vam bili seveda predvsem otroci, ki preživljajo čas v podaljšanem bivanju, nič manj razigrani pa niso niti starejši učenci pri varstvu med čakanjem na pouk, zato bi bile vsakršne družabne igre tudi njim še kako dobrodošle. 

Čeprav imamo nadvse radi plišaste igrače, vas tokrat naprošamo, da predate le igre, ki jih ne potrebujete več, na šoli bi pa najverjetneje marsikaterem otroku krajšale in polepšale vsakdan. Omenjene stvari lahko kadarkoli predate učiteljicam podaljšanega bivanja, ali pa tudi razredničarkam oziroma drugem šolskemu osebju. 

Za vse podarjeno se vam v imenu Šolskega sklada iskreno zahvaljujem in vas prisrčno pozdravljam. 

Predsednica Šolskega sklada VIZ OŠ Rogatec,

Kornelija Jagodič

 

 


 

Spoštovani,

ker se ljudje nekako nikoli ne naveličamo iger in igranja, vas člani Šolskega sklada vljudno nagovarjamo s pobudo, da razmislite o morebitnih igrah, predvsem družabnih, na katerih se v vašem domu že kar nekaj časa, mogoče tudi več let, vztrajno nabira prah, in slednjim podarite novo življenje, s tem da jih darujete šoli. Premnogo uporabnih stvari namreč dandanes pristane v smeteh, ali pa sameva na podstrešju.  

Hvaležni bi vam bili seveda predvsem otroci, ki preživljajo čas v podaljšanem bivanju, nič manj razigrani pa niso niti starejši učenci pri varstvu med čakanjem na pouk, zato bi bile vsakršne družabne igre tudi njim še kako dobrodošle. 

Čeprav imamo nadvse radi plišaste igrače, vas tokrat naprošamo, da predate le igre, ki jih ne potrebujete več, na šoli bi pa najverjetneje marsikaterem otroku krajšale in polepšale vsakdan. Omenjene stvari lahko kadarkoli predate učiteljicam podaljšanega bivanja, ali pa tudi razredničarkam oziroma drugem šolskemu osebju. 

Za vse podarjeno se vam v imenu Šolskega sklada iskreno zahvaljujem in vas prisrčno pozdravljam. 

Predsednica Šolskega sklada VIZ OŠ Rogatec,

Kornelija Jagodič

 

 


 

OPB (MŠ – 1., 2. razred)

OPB (MŠ – 1., 2. razred)

Učenci 1. in 2. razreda, ki obiskujejo skupino OPB v MŠ, so zelo radi ustvarjali različne čebelice, ki so jih uporabili pri slovenskem tradicionalnem zajtrku. Čebelice letijo s cveta na cvet, pozdrave delijo - kmalu vidimo se spet.

Naravoslovni dan – 2. razred MŠ

Naravoslovni dan – 2. razred MŠ

Učenci drugega razreda MŠ so na naravoslovnem dnevu pripravili tradicionalni slovenski zajtrk. Ta dan so bili na njihovih domačih mizah skrbno pripravljeni pogrinjki. Narisali so tudi plakate na temo tradicionalnega slovenskega zajtrka.

TSZ – 3. razred MŠ

TSZ – 3. razred MŠ

Tudi 3. razred matične šole je v petek, 20. 11. 2020, obeležil dan zdrave slovenske hrane. Pripravili so si tradicionalni slovenski zajtrk, ki je vseboval kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Ogledali so si nekaj poučnih videoposnetkov na temo čebelarstva, pridelave...

TSZ – PŠ Donačka (1., 2. razred)

TSZ – PŠ Donačka (1., 2. razred)

Učenci 1. in 2. razreda so imeli v petek, 20. 11., naravoslovni dan z vsebino Tradicionalni slovenski zajtrk. Učenci so pripravili pogrinjke, dan pa pričeli z zdravim zajtrkom, sestavljenim iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka. En učenec se je na ta dan preizkusil...

TSZ – PŠ Donačka (3. razred)

TSZ – PŠ Donačka (3. razred)

V petek, 20. 11., smo imeli naravoslovni dan z naslovom TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK. Učenci so spoznali, da je zajtrk eden izmed najpomembnejših obrokov dneva. Pripravili so pogrinjke ter s svojimi domačimi zajtrkovali. Nastalo je tudi nekaj zanimivih plakatov....

»Zajtrk z medom – super dan«

»Zajtrk z medom – super dan«

Tudi četrto- in petošolci so doma obeležili dan slovenske hrane na način, da so aktivno sodelovali pri pripravi tradicionalnega slovenskega zajtrka z izbranimi živili: kruhom, maslom, mlekom, medom in jabolkom. Preko ogledov poučnih posnetkov so spoznali, da je...

TSZ – MŠ Rogatec, 1. razred

TSZ – MŠ Rogatec, 1. razred

20. 11. 2020 so učenci imeli naravoslovni dan – "Tradicionalni slovenski zajtrk". Zjutraj so učenci pripravili pogrinjek in si privoščili kruh namazan z maslom in medom, kozarec mleka in jabolko. Ogledali so si film "S čebelo do medu" in različne zanimive posnetke o...

Tradicionalni slovenski zajtrk – PŠ Dobovec

Tradicionalni slovenski zajtrk – PŠ Dobovec

Učenci PŠ Dobovec so v petek, 20. 11. 2020, izvedli naravoslovni dan z vsebino: »Tradicionalni slovenski zajtrk«. Dan so pričeli s pripravo izvirnih pogrinjkov in okusnim tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Mize so bile zapolnjene z medom, maslom, kruhom, jabolki in...

Slovenski tradicionalni zajtrk

Slovenski tradicionalni zajtrk

Učenci so danes zajtrkovali tradicionalni slovenski zajtrk doma. Zato je bil verjetno še toliko slajši. Nato so se lotili reševanja ugank in ogleda filma z naslovom Čebela v sliki in besedi. Sledil je praktični del in sicer so imeli na izbiro 4 delavnice: med v...

OPB (4. razred)

OPB (4. razred)

Tudi ta teden je bil za učence podaljšanega bivanja v četrtem razredu zelo razgiban in aktiven. Ponovno so se spopadli s križanko, tokrat z osmerosmerko, in z uganko s kozarci, ki so jo pa nekateri rešili kot čisto pravi detektivi, čeprav je bila kar trd oreh. Prav...

Obvestilo

Vsem otrokom, učencem in učenkam našega vzgojno-izobraževalnega zavoda ter njihovim staršem želimo lepe, mirne, brezskrbne in zdrave počitnice. Se vidimo septembra! Kolektiv VIZ OŠ Rogatec

Dragi devetošolci in devetošolke

Dragi devetošolci in devetošolke, danes je vaš dan, konec začetka zgodbe vašega življenja. Ne glede na to, da si nihče niti v sanjah ni predstavljal, da se bo zaključek vašega šolanja odvijal na način, ki nam ga je vsilila epidemija, vam v uteho polagam na srce, da...