Liamu Berletu, učencu 8. razreda Osnovne šole Rogatec, je v letošnjem šolskem letu uspel “pravljičen” dosežek, saj je na državnem tekmovanju iz znanja angleščine osvojil najvišje, zlato priznanje. Po osvojenem prvem mestu na šolskem tekmovanju, za kar je prejel bronasto priznanje, si je z najvišjim številom točk prislužil vstopnico za državno tekmovanje, ki je letos v celoti potekalo preko spleta oziroma strežnika DMFA in je bilo zaradi epidemioloških prilagoditev dvostopenjsko, kar pomeni, da tekmovanje na območni ravni ni bilo izvedeno in da so bili kriteriji na šolski ravni temu primerno višji. Letošnja tematika je bila vezana na temo »Slovenian tales, myths and legends – When we lose our myths we lose our place in the universe  (Madeleine L’Engle).« Prav tako pa je bila tema državnega tekmovanja tokrat pravljična, saj je nosila naslov »Tales, myths and legends – All those old myths and legends and fairy tales didn’t just appear out of nowhere for no good reason, you know. (H. M. Forester)«

Liam je v letošnjem šolskem letu sodeloval tudi na tekmovanju iz znanja biologije ter se z zadostnim številom doseženih točk uvrstil tudi na državno tekmovanje, kamor se je uvrstilo 450 najboljših mladih slovenskih biologov. Osvojil je odlično srebrno Proteusovo priznanje. Za vzpon na najvišjo stopničko mu je zmanjkalo le 0,5 točke. Tema letošnjega tekmovanja je bila “GLIVE”.

Iskrene čestitke v imenu celotnega kolektiva VIZ OŠ Rogatec učencu Liamu Berletu in obema mentoricama, Korneliji Jagodič, prof. ang in Esteri Antolinc, prof. bio .

Alenka Virant, ravnateljica VIZ OŠ Rogatec

 

Članek o uspehih učenca je bil objavljen tudi v Rogaških novicah.

Dostopnost