Spoštovani starši in naši učenci,

obveščam vas, da bo pouk od 16. 11. 2020 še naprej potekal na daljavo, vrtec pa bo odprt le za nujno varstvo. Za enkrat je predvideno izvajanje omenjenega stanja 14 dni, potem pa lahko sledi nadzorovano sproščanje.

Učenci bodo imeli še naprej možnost prevzemanja toplega obroka na PŠ Donačka Gora. Na topli obrok se prijavijo po navodilih, objavljenih na spletni strani šole in Občine Rogatec.

Prav tako obratuje šolska knjižnica. Vračilo in izposoja knjig je ob torkih in četrtkih po dogovoru s šolsko knjižničarko. Vsa ostala navodila so objavljena na naši spletni strani.

Prav tako ostajajo isti podatki o poslovnem času delovanja zavoda in uradnih urah, nujni telefonski številki ter pravila za izvajanje pouka na daljavo preko videokonferenc. Vsi učenci imajo dostop do Arnesovih spletnih učilnic, komunikacija pa se izvaja tudi preko elektronske pošte ter portala LoPolis.

Vsem staršem se iskreno zahvaljujem za strpnost, sodelovanje in ves trud, ki ga vlagate pri pomoči poučevanja svojih otrok od doma. Vem, da vam ni lahko, vse skupaj je veliko bolj naporno in zahteva celega človeka.

Vsi zaposleni se maksimalno trudimo, da bomo pri izobraževanju na daljavo dosegali najbolje za vašega otroka, čeprav vsi vemo, da pouk na daljavo ni ekvivalenten pouku v šoli. Poskušamo vzdrževati učno rutino, posredovati svoje znanje, otroke čim več naučiti ter vzdrževati medsebojne odnose.

V primeru težav smo vam vedno pripravljeni pomagati. Srčno upam, da bomo to težko obdobje preživeli brez velikega stresa in trajnejših negativnih posledic.

V upanju, da se v začetku decembra v živo vidimo v naših šolah, vas prav lepo pozdravljam.

Alenka Virant

Ravnateljica VIZ OŠ Rogatec

Dostopnost