Spoštovani starši in naši učenci,

kot ste verjetno že izvedeli iz javnih medijev, se bo zaradi resne epidemiološke situacije in izvajanja ukrepov za preprečitev virusa COVID-19 od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo. Program predšolske vzgoje pa se bo v naslednjem tednu izvajal le v primeru nujnega varstva.

Pouk na daljavo in komunikacija s starši bosta na naši šoli potekala preko komunikacijskega kanala Zoom, uporabljale pa se bodo tudi Arnesove spletne učilnice, portal LoPolis in elektronska pošta. Stik učitelja z učenci od 1. do 3. razreda poteka preko staršev, s čimer vas bodo seznanili razredniki. Za vse ostale učence pa je potreba po stiku s starši odvisna od računalniškega predznanja njihovih otrok. Vsem učencem šole smo pripravili šolske e-poštne naslove in AAI-račune za dostop do spletnih učilnic, o čemer ste bili že obveščeni s strani razrednikov in šolskega administratorja.

V času poučevanja na daljavo bo šola ob pozivu Občine Rogatec pripravljala tudi dnevni topel obrok. Več o tem si preberite na dodani spletni povezavi. Vljudno prosim, da se držite dogovorjenih navodil.
https://obcina.rogatec.si/poziv-ucencem-in-dijakom-za-prijavo-na-brezplacni-topli-obrok-ter-obvestilo-ostalim-zainteresiranim/

Na spletni povezavi (Podatki o poslovnem času zavoda in uradne ure v času epidemije) in na vidnem mestu ob vhodnih vratih šole so objavljeni podatki o poslovnem času delovanja zavoda v času izvajanja protikoronskih ukrepov ter kontakti odgovornih oseb, ki so dosegljive v okviru in izven poslovnega časa ter uradne ure za poslovanje s strankami.

Učencem bomo omogočili tudi izposojo knjig iz šolske knjižnice – podrobnejša navodila za izposojo boste prejeli v začetku naslednjega tedna.

Vse starše obveščam, da se varstvo otrok zaradi odrejene epidemije šteje kot višja sila zaradi obveznosti varstva, kar pomeni, da morate v tem primeru obvestiti svojega delodajalca najpozneje v treh delovnih dneh od nastanka tega razloga. Delodajalec mora v postopku uveljavljanja povračila nadomestila plače, ko delavec ne more opravljati dela zaradi višje sile zaradi obveznosti varstva, vlogi priložiti tudi izjavo delavca o obstoju okoliščin, ki vplivajo na nastanek višje sile (3. odstavek 61. čl. Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19).

Učencem še posebej polagam na srce, da smo jim ob morebitnih stiskah kljub fizični distanci na šoli vedno pripravljeni prisluhniti in pomagati. Tako kot doslej se lahko v primeru morebitne stiske za pomoč obrnejo na šolo oziroma na osebo, ki ji zaupajo.

Vsem skupaj želim vse in samo dobro ter hrabro, upam da, skupni zmagi nasproti.

 

Lep pozdrav

Alenka Virant

Ravnateljica VIZ OŠ Rogatec

Dostopnost