Spoštovani starši,

kot ste verjetno že  imeli priložnost slišati preko medijev, bo od ponedeljka, 19. 10. 2020 do 23. 10. 2020, za učence od 1. do vključno 5. razreda pouk potekal še naprej v šoli, za učence od vključno 6. do 9. razreda pa na daljavo.

Učitelji posameznih razredov in razredniki učencev od 6. do 9. razreda vas bodo pravočasno obveščali o tem, na kakšen način bodo posredovali učna gradiva in razlago snovi. Pouk na daljavo bo del časa potekal tudi preko aplikacije Zoom, kjer bodo učitelji v času, ko imajo določeno uro na urniku, ali drugače, če bo tako organizirano, izvajali učni proces.

Prosimo, da kot starši pomagate svojim otrokom na računalnik naložiti aplikacijo Zoom.  Skrb vašega otroka pa je, da se pravočasno, glede na navodila, priključi na aplikacijo ter spremlja učni proces.

V času dela na daljavo bo urnik nekoliko prilagojen, o čemer boste prav tako pravočasno obveščeni. Šola bo izvajala le obvezni program, ne pa razširjenega programa dela. Učitelji, ki izvajajo dodatno strokovno pomoč, bodo v tem času naloge prilagodili na način, da se bodo le-te navezovale na obravnavane predmetne sklope pri predmetih, kjer poteka učna pomoč.

Ne glede na zmanjšano število v šoli prisotnih otrok bodo avtobusi tudi v tem času vozili po običajnem voznem redu.

Poučevanje na daljavo vsekakor zahteva poseben pristop in marsikdo bi ga lahko dojemal kot čas, v katerem ni potrebno aktivno sodelovati pri učnem procesu. To je zagotovo zmotno prepričanje, saj gre za POUK, razlika je le v tem, da poteka na drugačen način. Pouk pa s sabo prinaša obveznosti, med katere spada tudi pisanje nalog in učenje. Pouk na daljavo torej NE POMENI POČITNIC.

Verjamem, da bodo ukrepi pouka na daljavo kratkotrajni in da bomo kmalu spet vsi sedli v šolske klopi na običajen način.

Do takrat pa vam želim vse dobro in vas pozdravljam,

 

Alenka Virant

Ravnateljica VIZ OŠ Rogatec

Dostopnost