Spoštovani starši,

obveščam Vas, da je Vlada republike Slovenije za sedem dni podaljšala ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19. To pomeni, da od ponedeljka, 30. 11. 2020, ostaja v veljavi odlok o prepovedih zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja. Posledično ostaja v veljavi tudi sklep ministrice o izobraževanju na daljavo. Vrtci še naprej delujejo v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo organizirati na drug način.

Vključitev vsaj dela učenk in učencev v šolske klopi je verjetnejša, če se bomo vsi potrudili izboljšati epidemiološko situacijo v Sloveniji, od 7. 12. 2020 dalje. Ko bo odločitev o izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela v šolah sprejeta, vas bom o tem tudi nemudoma obvestila.

Prav tako vas obveščam, da so na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport sprejeli sklep, da se delo v osnovnih šolah v šolskem letu 2020/2021 izvaja v enem ocenjevalnem obdobju, ki traja od 1. septembra 2020 do 24. junija 2021, razen za učenke/učence 9. razreda, za katere traja do 15. junija 2021.

Želim vam vse samo dobro.

Lep pozdrav

Alenka Virant

Ravnateljica VIZ OŠ Rogatec

Dostopnost